Min första LCHF middag blev alltså Lövbiffgryta med blomkålsris, snabbt och enkelt att tillaga och riktigt gott!
Du behöver följande till en portion:
1 lövbiff (ca 70 g)
0,5 burk ICA hela champinjoner (ca 85 g)
2 dl Crème Fraîche
2-3 blomkålsbuketter (ca 2 dl rivet)
Börja med att riva blomkålen på den grövsta sidan på rivjärnet.
Sätt på vatten med lite salt.
Stek lövbiffen i en klick smör och krydda med salt, 5 sorters peppar och cayennepeppar.
Klicka ner crème fraîchen och lägg i champinjonerna. Krydda ev med mer 5 sorters peppar.
När vattnet kokar så koka blomkålsriset i ca 10 sekunder och sila bort vattnet.
Servera gärna med färsk basilika.
Denna rätt innehåller:
125 kcal
71 g fett
24 g protein
11,5 g kolhydrater
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar