onsdag 5 september 2012

LCHF - Lövbiffgryta med blomkålsris

Jag bestämde mig idag för att börja äta LCHF, tänkte ge det ett försök. Jag är lite emot det för mes allt fett som man ska ha i sig känns det som om kolesterolvärdena ska skjuta i höjden. Har även hört en hel del negativt om det, men tänkte köra det för att gå ner. Sen blir det nog mer GI inspirerat.

Min första LCHF middag blev alltså Lövbiffgryta med blomkålsris, snabbt och enkelt att tillaga och riktigt gott!


Du behöver följande till en portion:

1 lövbiff (ca 70 g)
0,5 burk ICA hela champinjoner (ca 85 g)
2 dl Crème Fraîche
2-3 blomkålsbuketter (ca 2 dl rivet)

Börja med att riva blomkålen på den grövsta sidan på rivjärnet.
Sätt på vatten med lite salt.
Stek lövbiffen i en klick smör och krydda med salt, 5 sorters peppar och cayennepeppar.
Klicka ner crème fraîchen och lägg i champinjonerna. Krydda ev med mer 5 sorters peppar.
När vattnet kokar så koka blomkålsriset i ca 10 sekunder och sila bort vattnet.
Servera gärna med färsk basilika.


Denna rätt innehåller:

125 kcal
71 g fett
24 g protein
11,5 g kolhydrater

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar